Auto’s parkeren in het groen

13 juni 2023

Een veelgehoorde ergernis zijn fout geparkeerde auto’s. Je kunt er dan ook een flinke boete voor krijgen. Ook auto’s die op groene perken staan in Heiloo, zijn – zo dachten wij – fout geparkeerd. Maar dat blijkt niet het geval! In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Heiloo is een verbod hiervan niet opgenomen. Dat zal een foutje zijn, vermoeden wij.

De fractie van PvdA Heiloo ging op de snikhete zaterdag van 10 juni op onderzoek uit naar op het gras geparkeerde auto’s. We zagen er heel wat staan, vooral in de schaduw onder bomen, terwijl er nog volop lege parkeerplekken waren in de directe buurt.

In de raadsvergadering van 10 juli 2023 dienen we daarom een motie in om de APV aan te passen. Veel inwoners (waaronder wij zelf!) zijn juist zo trots op het mooie en groene karakter van Heiloo. Het is zonde onze grasperken kapot te maken door ze als parkeerplek aan te wenden.

Hieronder enkele foto’s van onze zoektocht naar parkeerplekken op het groen in Heiloo (en ja, die zwarte Renault is van een van ons:-)