Penningmeester van de afdeling

Peter Croux

Commissie Bestuurlijke Zaken | plaatsvervangend lid commissie Openbare Ruimte
Peter Croux

Over Peter Croux

Ik ben 50 jaar, woon samen met Marina en onze twee dochters in Heiloo en ik ben van beroep accountant. In mijn vrije tijd lees ik graag, wandel ik regelmatig in de duinen en kun je me ieder weekend aantreffen op of naast een voetbalveld. Meestal bij HSV, waar ik ook vrijwilligerswerk doe.

Waarom Partij van de Arbeid?

Je inzetten voor een eerlijke verdeling van onze welvaart. Zorgen dat er gelijke kansen zijn voor mensen, of het nu gaat om de kans op een woning, een baan, een goede basisschool voor de kinderen, op vervolgopleidingen, zorg en voorzieningen in de wijk: de PvdA is voor mij de partij die dat altijd heeft gedaan en dat ook altijd zal blijven doen. Dat kan alleen als er genoeg actieve leden zijn die zich hiervoor blijven inzetten en er een deel van hun tijd en energie aan besteden. Dat is leuk werk om te doen en daarom ben ik actief lid geworden en werk ik graag samen met iedereen die zich hier ook voor inzet, binnen en buiten de PvdA.

En nu……

Heiloo is een geweldige gemeente. Maar ook een gemeente die de laatste jaren veel hooi op zijn vork heeft genomen. Een beetje teveel denk ik eerlijk gezegd. Er zijn grote en dure plannen voor de A9-afslag, nieuwe wijken en een spoortunnel. En er is een fusie van onze ambtelijke organisatie met de buurgemeenten in gang gezet. Dat gaat nog veel teweeg brengen de komende jaren. We zullen er hard aan moeten werken om dat allemaal op een verantwoorde manier te organiseren en te kunnen betalen. Ik wil in ieder geval voorkomen dat we straks in Heiloo de bestaande voorzieningen en verenigingen zouden verwaarlozen en tekort doen, omdat we te hard van stapel zijn gelopen met al die grote projecten. Dan maar een tandje terugschakelen en minder of langzamer ontwikkelen en wat meer tijd nemen. En altijd genoeg gemeenschapsgeld en aandacht blijven inzetten voor de bestaande wijken, inwoners en voorzieningen. Die balans is belangrijk. Ik denk dat de PvdA daar een heel goede visie op heeft en daar werk ik graag aan mee.