Kandidaat-raadslid | 8

Harmke de Kruijk

Harmke de Kruijk

Over Harmke de Kruijk

Vijftig jaar geleden kwam ik op de leeftijd van 23 jaar met man, een baby en peuter van twee jaar vanuit Groningen hier wonen. In Groningen werden de eerste voorzieningen voor gas aangelegd en daar vond mijn man werk. De KLM nam weer vliegers aan zo vertrokken we naar Heiloo waar nog twee kinderen zijn geboren.

Ik voelde mij hier een van de jongste gezinnen. Alle nieuwbouw moest nog komen. Wat heb ik veel zien veranderen. Voor mij is het een levendig dorp geworden. Na 50 jaar voel ik mij hier dan ook helemaal thuis.

Meer dan twintig jaar heb ik aan de hoogste klas van de OBScholen levensbeschouwing gegeven (vroeger heette dat  godsdienstles). Tien jaar heb ik als algemeen geestelijk verzorger in een socialistisch-communistisch verzorgingshuis in Amsterdam met plezier gewerkt.

De laatste jaren kom ik op alle vergaderingen van de PvdA en heb veel vertrouwen in en respect voor wat er aan werk verzet wordt .

Statements

  • Meer sociale woningbouw in Heiloo zodat meer starters en jonge gezinnen de kans krijgen in Heiloo te wonen.
  • Met verbazing maak ik mee dat allerlei ruimtes aan clubs onttrokken worden. In de bovenverdieping van het winkelcentrum het Loo zijn vele clubs begonnen. Sinds kort is de Hofdijkschool weg, en noem maar op. Samen met de gedupeerden clubs wil ik mij inzetten om een plan de campagne op te zetten.
  • Een goed verkeersplan voor Heiloo waarin ook vooral rekening met de fietsers wordt gehouden.