Raadslid

Annemarieke Nierop

Commissie Maatschappelijke Zaken | Woordvoerder Werk, Inkomen, Zorg, Jeugdzorg, Kunst & Cultuur, Sport, Participatie, Wijken & Wonen
Annemarieke Nierop

Over Annemarieke Nierop

a.nierop@quicknet.nl

In 2007 verhuisde ik met man en drie kinderen vanuit Amsterdam naar Heiloo. Inmiddels is het moeilijk voor te stellen dat we hier ooit niet woonden. Het fijne van Heiloo vind ik de gemoedelijkheid – de buurman die zonder kloppen binnenkomt om sperziebonen uit zijn tuin te brengen, de kinderen die overal zelf naartoe kunnen fietsen en de mooie omgeving. Zelf fiets ik graag even naar het strand bij Egmond-Binnen.

Waar ik me druk om kan maken in het dorp? De laatste tijd vooral om het verkeer. Onveilig voor fietsers. Het past niet bij dit dorp. Er zou een goed verkeersplan moeten komen, met veel meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Nu zijn ook de stoepen op veel plaatsen veel te smal voor mensen met rollator. Ik maak me boos over de rubberkorrels op de voetbalvelden (slecht voor kinderen en slecht voor het milieu, en nergens voor nodig!). En al die vliegtuigen die overkomen: als we daar samen met de omringende gemeenten eens iets tegen konden doen! De aanleg van de afslag A9 heb ik nooit een goed idee gevonden op deze manier. Tegelijk zie ik ook wel dat het verkeer vastloopt, tijdens spitsuren op de Kennemerstraatweg bijvoorbeeld. Er moet wel iets gebeuren, maar ik zou ook willen inzetten op veel meer openbaar vervoer, en willen zorgen voor minder in plaats van meer verkeer in het dorp.

Verder vind ik veel goed gaan in het dorp. Het onderwijs is hier van goede kwaliteit. Er zijn fantastische sportclubs met bevlogen vrijwilligers. De bibliotheek is een levendig trefpunt, er zijn veel leuke culturele activiteiten zoals Willibrordus draait door en natuurlijk in De Beun.

Die activiteiten steunen en behouden, daar wil ik me voor inzetten als gemeenteraadslid voor de PvdA in Heiloo. De PvdA omdat dat nu eenmaal mijn partij is, hoeveel er ook op wordt gemopperd. Het is de enige partij die zich als opdracht heeft gesteld te verbinden: jong en oud, geboren en nieuwe Nederlanders, gelovig en ongelovig, arm en rijk, laag- en hoogopgeleid.

De komende tijd wil ik nagaan of de gemeente in de zorg de aan- en uitbesteding van taken kan verbeteren, bijvoorbeeld door contracten voor meerdere jaren af te sluiten met zorgverleners, en hierin duidelijke afspraken te maken over fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor personeel. Dat is een beetje een technisch punt, maar wel belangrijk om te waarborgen dat inwoners goede zorg kunnen krijgen en dat de mensen die deze zorg verlenen tegelijk een fatsoenlijk arbeidscontract hebben.

Ik werk in Den Haag, bij de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. Daarvoor was ik zeven jaar zelfstandig ondernemer, daarvoor ambtenaar, en daarvoor studeerde ik Nederlandse taal- en letterkunde aan de UvA.