Door Ko Hemminga op 6 september 2010

Ontwikkeling hoofdgebouw Willibrordus

In mijn eerste bijdrage staat de herontwikkeling van Willibrordus centraal. Op 4 september was er een informatie bijeenkomst bij de GGZ Noord-Holland-Noord. Er kwam veel nieuwe informatie over tafel. Voor 2011 komt het middendeel van hoofdgebouw aan de Kennemerstraatweg geheel leeg te staan. Dit door de verhuizing naar het nieuwe GGZ hoofdkantoor in Heerhugowaard.

Bij diverse (markt) partijen is er belangstelling voor het gebouw. Komende dinsdag is door de GGZ al een informatieavond gepland. Ondanks de toelichting van de GGZ dat het eerder de bedoeling was de Raad te informeren was ik niet blij verrast dat het proces al zo ver gevorderd is.

Voor de PvdA Heiloo staat voorop dat er op korte termijn moet worden onderzocht of er ook het gebouw ook geschikt zijn voor sociaal maatschappelijke functies. Het hergebruik van het monumentale en markante hoofdgebouw van 4000m2 is een uitgelezen kans. Ook een verborgen pareltje van een besloten hoftuin en onze “skyline” bepalende koepelzaal bieden volop mogelijkheden. De PvdA zal in belang van de burgers van Heiloo, dit proces scherp blijven volgen. Ook vanuit het kader dat de GGZ huisvesting vanuit de overheid via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is gefinancierd.

De raad is bij de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan aan zet. In de afweging hieraan mee te werken maakt het voor de PvdA zeker uit of het bijv. om een privékliniek voor schoonheidsbehandelingen gaat of huisvesting  van de muziekschool, fanfare of de Vereniging Oud Heiloo.

Ko Hemminga

Ko Hemminga

Ko Hemminga

Geboren in de Amsterdamse Jordaan en via Alkmaar, inmiddels al 33 jaar verknocht aan Heiloo. Getrouwd met Lily de Wit en 3 kinderen zien groeien en opbloeien in ons mooie dorp. Als oudste zoon van een rechercheur ‘Bureau Warmoesstraat’, liefdevol maar ook streng opgevoed met de kernwaarden: respectvol, rechtvaardigheid, eerlijk met elkaar omgaan en verbondenheid met

Meer over Ko Hemminga