Door Ko Hemminga op 8 mei 2011

Koudwatervrees het Baafje

Na opnieuw weer een zonovergoten dag moest ik aan de raadvergadering op 4 april 2011 denken. Hierin kwam het voorstel aan de orde het zwemseizoen te verkorten. In plaats van 1 mei was het voorstel om per 1 juni het zwembad open te stellen en zo het zwemseizoen van 4 tot 3 maanden te bekorten.

Er zijn door de PvdA diverse vragen over de onderbouwing gesteld en wij vonden de beantwoording door de wethouder onvoldoende. Veel woorden maar weinig echte antwoorden. Ik heb gepleit om flexibel bij mooi weer met de start van het zwemseizoen om te gaan. Blijkbaar had ik last van enig “Erwin Kroll voorgevoel”.

Helaas stond de PvdA hierin alleen en uiteindelijk hebben de alleen de PvdA en de NCPN tegen het voorstel gestemd.

Juist nu hadden wij optimaal rendement kunnen halen uit de investering van ruim € 285.000 uit 2008 bestaande uit € 230.000 aan zonnecollectoren en € 55.000 voor de afdekking van het instructiebad.

In plaats van puffend op de fiets verkoeling te zoeken aan het strand, was ons eigen Baafje een prima optie geweest. Het gemiddelde van 45.000 bezoekers per jaar over de laatste 6 jaar hadden wij dan wellicht dit jaar kunnen overtreffen.

Jammer dat het zo is gelopen en nu maar hopen dat 2011 niet het mooiste voorjaar van de eeuw blijkt te zijn.

Ko Hemminga.

Ko Hemminga

Ko Hemminga

Geboren in de Amsterdamse Jordaan en via Alkmaar, inmiddels al 33 jaar verknocht aan Heiloo. Getrouwd met Lily de Wit en 3 kinderen zien groeien en opbloeien in ons mooie dorp. Als oudste zoon van een rechercheur ‘Bureau Warmoesstraat’, liefdevol maar ook streng opgevoed met de kernwaarden: respectvol, rechtvaardigheid, eerlijk met elkaar omgaan en verbondenheid met

Meer over Ko Hemminga